Testar ny design

Testing. Testing.

Tjuvarnas jul

Har precis kollat på Bonde söker fru med lite andra människor som jag och Jennifer följer flitigt. Det är riktigt spännande nu i det sista när dem har varit på en liten weekend resa tillsammans och man blir kär själv när man ser hur lyckliga vissa av dem är. Så söta verkligen.

Vi följer även Värsta pojkvänsakademin som går på tv3 lika intressant och roligt är det programmet. Det är flickvänner som har anmält sina pojkvänner för att dem ska bli lite uppläxade. Värt att se!

Riktigt taggad på helg och julbal nu asså. Längtar till att klä upp mig, fixa håret och sminka mig. Men jag måste testa lite olika frisyrer, har inte bestämt mig hur jag vill ha det än. Fast det lutar kanske mer på att ha lockigt hår, men då måste jag ha tur och lyckas att få det bra. Hoppas att man har en bra hår dag på lördag så att man får det som man vill.

Det känns också konstigt att imorgon övergår vi till sista månaden på året, december. Helt sjuk att tiden går så fort. Man hinner knappt att blinka liksom. Det är mycket att göra allt från plugg till att ha kul med de fina vännerna man har fått.

Imorgon kommer även första avsnittet på årets julkalender, Tjuvarnas jul. Ska smyga upp till TV-rummet och kika på den imorgon bitti 07:15... Det är ju lite av en tradition att se vad det är för någon. Det ska tydligen vara en julsaga som Charles Dickens har skrivit så får se om det är lite kvalité på årets julkalender.

Nu är det dags att sova och vänta in morgondagen....

Puss och godnatt


Första advent


                                


♥Idag är det första advent, festa till det nu riktigt med glögg och pepparkakor. Första advent innebär julen börjar närma sig. Det känns verkligen här, för julpyntet är på topp och tiden går så fort. Hoppas att ni alla har en bra första advent!♥ Glöm inte att tända det första ljuset.♥


Massor av kramar





Julmys på slottet

Idag (lördag) julpysslade vi på hela boardingen. Vi satt nere i skolreastaurangen och bakade pepparkakor, skrev julkort hem till föräldrarna och släkten, dekorerade ljus som vi ställde i korridorerna och vi gjorde marsipan doppad i choklad med nötter på. Sen dekorerade vi korridorerna med julkulor, ljusslingor, vi satte till och med upp en gran, ljustakar och julblommor. Vi lyssnade på julmusik och det var jättemysigt! Stämningen var så härlig på slottet och alla var glada.

Vi drack också glögg och julmust och åt även danska aebleskiver* för att vi hade lite danskt tema på julpysslet eftersom en av familjerna som bor på slottet är danskar. Aebleskiverna är runda bollar som smakar lite som pankakor fast med lite lätt citron smak och man äter dem med jordgubbsylt och något slags florsocker eller liknande. De är väldigt goda enligt mig.



Tagen med min mobil, så jag vet att dem kan vara lite suddiga. Här har vi mandariner, godis, sylten och florsockret. Även julmusiken i bakgrunden.


Slottets julgran.

Dekoration i korridorerna.

Korridoren på andra våningen.

Min ljusstake i mitt fönster.

Puss och kram


What's happening at SSB and the castle a thursday?

Det var rätt så chill dag idag. Hade historia där vi slapp att redovisa denna veckan utan vi ska göra det nästa vecka istället. Skönt! Sen hade jag lite håltimma och satt flitigt och pluggade lite i myshörnan i biblioteket. De har ett rum som de har inrett med massa mattor och stora mjuka kuddar och man får inte ha skor på sig, jättemysigt när man inte orkar gå upp till slottet varje håltimma. Efter det hade jag franska. Vi hade vårt första riktiga glosförhör och det kändes som att det gick väldigt bra! Sista lektionen jag hade var svenska C. Det var en helt okej dag.

Jag hade också min stora pluggdag idag och fick gjort väldigt mycket. Sen har jag varit ute och sprungit och varit responsible student och fixade i ordning innan middagen.

Nu på kvällen var det en art-utställning och musik i den stora salen på slottet, Mozarthallen. Jag var nere och kollade på de två sista låtarna som skolbandet, eller vad man ska kalla dem, spela och de var väldigt duktiga.

Tänkte komma i säng tidigt idag men det blir nog inte så tidigt eftersom klockan redan just nu är 22:35 och jag har inte borstat tänderna och bytt om än. Varför jag tänte komma i säng tidigt var för att Jennifer satt och kollade på bonde söker fru klockan 00:00 i natt. 

Vi tänte se det klockan åtta då det egentligen började men TV-rummet var redan upptaget och det funkade inte att se på TV4 play helt plötsligt, det har gått att göra det innan men det är typiskt att det inte ska funka när man väl behöver det. Som tur var gick bonde i repris vid midnatt för vi kunde verkligen inte missa det avsnittet för att bönderna skulle välja ut sin partner som de skulle kunna tänka sig att fortsätta dejta eller att flytta ihop med. Riktiga Bonde söker fru fantaster kan man kalla oss.

Hoppas att ni har det bra i Sverige och att det inte är alldels för kallt, här kan vi fortfarande gå i höstjackan haha. Det känns jättekonstigt att man fortfarande kan göra det i slutet av november, men det är också väldigt skönt!

Nu säger jag natti-natti!

Puss och kram 


Fit for fight

Samma dag som vi var på chokladfabriken stannade även jag och många flera kvar i Brussel för att shoppa. Jag satsade på att hitta ett par finskor till julbalen och det gjorde jag också! Det blev inte dem skorna som jag hade sett på Forever 21 på nätet utan några mycket bättre. Nu är jag alltså fit for fight för en rolig och härlig julbal!



Skorna: från New Look
Örhängen metallfjädrar: från New Look (Associar till min outfit på julbalen)
Inbjudan till Julbalen 2011

Tänkte även lägga upp lite andra bilder från dagen i Brussel.


Gallerian i Bryssel



Jennifer och jag köpte jättegod pita på "Pita City". (Bilden tagen av Jennifer)



Jennifer!



Jag utanför "Forever 21". (Bilden är tagen av Jennifer)

Om man ska ta och sammanfatta den dagen var den väldigt härlig och det var kul att gå och kolla i affärerna och skönt att känna att man är klar för inför julbalen.

Kram Kram



Le Chocolatier Manon 22/11-2011

Gårdagens förmiddag tillbringades med boardingen i en chokladfabrik i Bryssel. Vi tog oss dit med en buss på Bryssels smala gator. Det var knappt vi kom fram, men vi lyckades. 

Fabriken var väldigt liten. Det var en man som ägde den och har ägt den i många år. Han gör chokladen själv förhand tillsammans med tre medarbetare. Han förklarade nogrannt steg för steg hur man gör choklad, vilken temperatur chokladen ska ha och att vit choklad inte existerar. Den sortens "choklad" är gjord av mjölk, socker och kakaosmör. Ingen som helst kakao.

Chokladfabrikören berättade roligt och intressant och doppade fingret i chokladen och smakade tiotal gånger, för att känna så att den hade rätt temperatur. Han kunde känna att det var rätt temperatur genom att ta chokladen på läpparna som tydligen har en temp. på 32 grader, samma temperatur som chokladen ska vara. 

Han avslutade besöket med att trolla med kort och röda bollar, helt otroligt, förstår verkligen inte hur han gjorde. Han kunde allt den där mannen.

Jag lärde mig väldigt mycket och blev nästan lite sugen på att börja som lärling på chokladfrabriken, verkar väldigt kul faktiskt!

Här kommer bilder som är tagna från Chokladfabriken av Jennifer.


Inne i chokladfabriken!
Choklad börjar självklart med kakaobönor!
Enorma block av mörk-,mjölkchoklad och icke vitchoklad.


Lycklig över att man fick smaka på chokladsmeten. Ren choklad på bilden, inga tillsatser.
Så här ska det se ut, början av praliner.
Fräsch krämfyllning.
Praliner från hans chokladbutik som han hade bredvid fabriken.
Alla glada över att vi fick en chokladkaka på vägen ut.
I got one, happy!  

20/11-11

Det var söndag och det hände inte så mycket på slottet. Jag pluggade mest och det gjorde nog de flesta, för det var väldigt lugnt. För att komma ut från slottet en stund tog jag, Henriette och Jennifer en joggingrunda. Vi testade en ny väg genom ett bostadsområde mot stan och sen till en park där det fanns gungor, lekplats och pingisbord. Vi tog en pause där innna vi vände och joggade hem, sprang en 4 kilometer om jag inte minns fel. Alldeles lagom!
Pausen i Waterloos park en höstig eftermiddag.
Kram kram

Paris, choklad & skor

Denna veckan är jag och Ellen responsible student, vilket innebär att vi ska städa undan efter mellis, plocka fram inför middagen och sen städa undan efter middagen. Vi ska också hålla koll i köket som vi har på slottet och se så att det är rent och snyggt. Detta ska vi göra hela veckan mån -sön och man är det ungefär 1 gång per termin tror jag.

Imorgon ska vi till Bryssel med hela boardingen! Vi ska till den här chokladfabriken http://www.chocolatiermanon.com/ och se hur de tillverkar choklad. Skolan har egentligen studiedag, men vi är tvungna att åka med till chokladfabriken som ett studiebesök. Blir nästan som en utflykt med familjen. Jag ser fram emot det och hoppas att man får provsmaka lite och kanske får man lite extrapriser på chokladen.

Vi kommer att bli klara ungefär vid 12 och efter det får vi stanna i stan om vi vill. Jag ska kolla på skor till julbalen som är den 3:e december! Kikade lite på Forever 21 hemsida och såg de här skorna som jag tycker va väldigt fina, men de kan vara lite svåra att gå i för mig, men ska bli kul att testa. Vem vet, det kanske går hur bra som helst! haha

Taggar otroligt för julbalen. Ska bli otroligt kul! Det kommer att vara en julbalsefterfest på nattklubben Le You som jag också kommer att gå på!

Taggar också för julpysslet som vi kommer att ha på lördag, så mysigt!

Det tredje jag nästan är mest taggad på är Paris. Jag ska åka dit till i våren tillsammans med Jennifer och förhoppningsvis alla trillingar. Det ser jag fram emot sjukt mycket! Paris med vänner i en lägenhet, kan ni fatta?! Det kan nästan inte bli bättre! Men det här innebär att man får spara lite pengar och funderar på att ta bort fredagsgodiset och onödiga köp för att spara ihop pengarna.

Idag är det också exakt 1 månad kvar tills jag kommer hem till jul, ska bli kul att träffa er hemma igen mina vänner och familj!! Älskar er!

Puss och kram!


Dansk julmarknad and face care




Godmorgon!

Jag länkar till Jennifers blogg http://jenniferibryssel.blogg.se/ där kan ni hitta lite bilder från Halloweenkvällen. De flesta är från slottet när vi hade gjort i ordning oss och var innan vi skulle åka in.

Efter skolan var jag, Erika och Jennifer på luciakören och sjöng. Vi kommer med den att få åka runt och lussa på olika ställen bl.a. NATO, svenska ambassaden och lite andra företag. Det ni! hihi




Kvällen spenderades sen hos Max, Martin och Erika. Vi lagade lite mat och kollade på Bridesmaids. Martin hade också precis fått hämtat ut sitt körkort och vi tog oss en tur med bilen.

Idag kommer det att vara en dansk julmarknad på skolan En enormt stor julmarknad. Det kommer att komma ungefär 3000 personer. Det är sjukt mycket människor. På grund av marknaden så kommer vi boardingelever få äta brunch i lärarrummet i själva skolbyggnade. Det blir en liten omställning.

Puss och kram!




Sol och frost + julfeeling


Onsdag idag! det var fyra dagar sedan jag bloggade, men jag har inte riktigt haft tid, det är lite synd. Men å andra sidan har det ju inte hänt så mycket.

Tänkte ta att berätta lite snabbt om Halloween festen som var på Knock-Out i Waterloo. Det var väldigt kul tyckte jag, det var dans och musik och även en del roligt snack med lite människor. Alla var också utklädda, och väldigt bra utklädda. Ska dra några exempel, vi hade ett Harry Potter gäng med Hermione, Ron och självklart HP, sen hade vi några avatarer, smurfar, en pippi, team Rocket i Pokemon, indianer, Bart och Lisa Simpsons, lilla My, ett troll, en tiger, Super Mario och hans bror och massa andra roliga utklädnader! Jag själv var en flamenco dansare.

Jag kommer att lägga upp bilder imorgon i ett annat inlägg, måste snart sova ^^.

Men det som annars har hänt under veckan... plugg för det mesta, men Jennifer och jag tog även en sväng till Waterloo stan och vi båda shoppade oss var sin mössa. Sen fikade vi lite.

Igår var det tänkt att jag skulle på Zumba men då var det cirkelträning istället för att ledaren fortfarande var sjuk. Både jag och Erika som jag går med blev chokade, men vi taggade till riktigt och körde slut på oss. Känner av träningsverken idag, men gött är väl det!

Idag har det också varit kallt och frostigt, men det var soligt så det var skönt! Jag har fått in lite julkänsla för jag har redan nu börjat sjunga på julmusik och taggar inför julbaket vi ska ha nästa helg!

Har också köpt den här bedorande planchen och satt upp på min vägg, det bli bara bättre och bättre!


Puss och kram!


Studiedag!

Fredag, vi var lediga! Kändes super! Hade sleepover med Jennifer, hon sov på min soffa/säng. Det var mysigt! Hon ska sova här ikväll med.
Vi hade studiedag idag för att det var en dag då alla i Belgien var lediga. Så alla affärer och sånt var stängda. Skönt med en lång helg, som det kommer att kännas som.
Jag och Jennifer vaknade innan brunchen, vi käkade, sen tog vi cyklarna till trillingarna Erika, Martin och Max. Vi spelade ett jättekul spel soom heter Alias, det är liknande "Med andra ord". Sen gick vi en promenad med deras hund och sen tog vi oss upp till slottet allihopa. Vi utforskade en grotta och en sjö som ligger nedanför skolan. Grottan var as häftig. Får ta lite kort och lägga ut, den var väldigt spännande.
När vi kom tillbaka kollade vi på Justin Bieber filmen och åt godis och chips. Jätterolig kväll, vi snackade också en del senare.
Nu har vi kommit tillbaka och jag och Jennifer sitter på mitt rum, ska völ snart sova. Taggar inför imorgon då det är Haloween fest, kommer att bli roligt!! Det jag kommer att klä ut mig till får ni veta imorgon...
Nu är det sovdags snart, natti natti!
Puss och kram, hoppas ni har det bra i Sverige!

MacBook

Just nu sitter jag i soffan med en Macbook i knät, det är inte jag som äger den utan min kusin som är här hos mig och ska sova över. Måste testa hur det känns att sitta vid en Macbook, haha, det känns väl bra kan man säga, fast jag gillar ändå vanlig PC.
Vi sitter och kollar på Robinson, spännande är det! Även om programmet har gått väldigt länge så tycker jag fortfarande att det är bra. Vi har käkat tacos, jättegott, åt sjukt mycket! Jag får ju passa på att äta den goda hemalagade maten innan jag far tillbaka på söndag.
Om ni vill veta vad jag har gjort idag så har jag träffat Camillla, väldigt kul. Vi gick först och fikade på Graffiti Café. Mysigt och kul, vi satt och pratade om allt möjligt, . Sen gick vi hem till henne och kollade på KarateKid. Mycket bra film, kan tänka mig att se den fler gånger, han Jaden Smith, eller vad han heter, är ju bara för söt.
Sen igår träffade jag Ebba nästan hela dagen, vi gjorde lite lunch och sen satte vi oss också och kollade på film. Vi såg på Flickan från Ovan. Den filmen var väldigt annorlunda och hemsk, men en jättebra film också. För övrigt hade vi det kul som vi brukar och skrattade mycket.
Imorgon taggar jag för först klippning, sen kommer Haborna, Saga, Samuel, Åsa och Uffe. Ska bli jättekul, jag har varit taggad sedan jag kom hem att de ska komma hit. Wiie.
Klem/Kram

Ridning och myskvällar

Idag red jag första gången på ungefär 10 veckor, jättekul verkligen! Jessika bjöd mig på en tur med hennes två islandshästar ur mysigt och vi galopperade mycket på den nya ridvägen i Tulebo. Det ska vi göra om nästa gång jag kommer hem på lov.

Jag hade väldigt gärna velat träffa min underbara medryttarhäst Saadiq, men det får förhoppningsvis bli till jullovet då man är ledig lite längre:).

Igår fyllde ju Ebba år och hon hade en tjejmiddag med tjejerna i klassen. Väldigt mysig kväll, vi åt lasagnette och till efterrätt bjöd Ebba på chokladmousse, mumsigt, sen så pratade vi det mesta av kvällen. Väldigt kul att se och träffa dem igen!

Nu blir det mys hemma med filmen Oskuldens Tid och melon med familjen!

Ha det! 


RSS 2.0