Le Chocolatier Manon 22/11-2011

Gårdagens förmiddag tillbringades med boardingen i en chokladfabrik i Bryssel. Vi tog oss dit med en buss på Bryssels smala gator. Det var knappt vi kom fram, men vi lyckades. 

Fabriken var väldigt liten. Det var en man som ägde den och har ägt den i många år. Han gör chokladen själv förhand tillsammans med tre medarbetare. Han förklarade nogrannt steg för steg hur man gör choklad, vilken temperatur chokladen ska ha och att vit choklad inte existerar. Den sortens "choklad" är gjord av mjölk, socker och kakaosmör. Ingen som helst kakao.

Chokladfabrikören berättade roligt och intressant och doppade fingret i chokladen och smakade tiotal gånger, för att känna så att den hade rätt temperatur. Han kunde känna att det var rätt temperatur genom att ta chokladen på läpparna som tydligen har en temp. på 32 grader, samma temperatur som chokladen ska vara. 

Han avslutade besöket med att trolla med kort och röda bollar, helt otroligt, förstår verkligen inte hur han gjorde. Han kunde allt den där mannen.

Jag lärde mig väldigt mycket och blev nästan lite sugen på att börja som lärling på chokladfrabriken, verkar väldigt kul faktiskt!

Här kommer bilder som är tagna från Chokladfabriken av Jennifer.


Inne i chokladfabriken!
Choklad börjar självklart med kakaobönor!
Enorma block av mörk-,mjölkchoklad och icke vitchoklad.


Lycklig över att man fick smaka på chokladsmeten. Ren choklad på bilden, inga tillsatser.
Så här ska det se ut, början av praliner.
Fräsch krämfyllning.
Praliner från hans chokladbutik som han hade bredvid fabriken.
Alla glada över att vi fick en chokladkaka på vägen ut.
I got one, happy!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0