Hem ljuva hem...

Äntligen hemma!

Även om jag ska skriva om det jag gör i Belgien så tycker jag att det också hör till att berätta om hur det är att komma hem över loven.




Gitarren är något jag saknat ENORMT mycket förutom min underbara familj och vänner!


Resan igår gick bra, väldigt snabbt faktiskt. Förutom väntan på flygplatsen då. Åkte hem tillsammans med Clara och Viggo, skönt att man inte åkte ensam!
Det kännns väldigt härligt att man är hemma faktiskt, göra lite vad man vill, äta vad man vill och kunna spela gitarr. Det var jättekul att träffa mamma och pappa på flygplatsen igår, kramade om dem så hårt!

Vi åt räkor på eftermiddagen tillsammans med en del av släkten. Mormor, morfar, farmor, farfar, morbror, och två av mina kusiner var också med. Mysigt var det, kändes nästan som kalas. Haha. Sen träffade jag Jessika och Ebba på kvällen så mycket att prata om asså. Härligt att träffa och krama om dem efter tio veckor.

Idag fyller Ebba också 17 år, så ett stort grattis till henne!! Hon ska ha en tjejmiddag hos sig så ska hjälpa henne att förbereda lite innan, det ska bli jättekul!

Nu måste jag leta fram lite träningskläder, ska nämligen på Zumba nere på Sportlife med Jessika snart!

See yaa!

2 dagar kvar!

Hej på er!
Nu närmar sig hemresan ännu mer. Åh, blev så taggad på att åka hem när jag såg alla de som åkte idag. Så nu är vi väldigt få kvar på slottet.
Jag, Nikita, Clara, Kristin och Vigga tog oss en cykeltur in till Waterloo och kollade lite i affärer. Det blev inget köp för min del där, men på Carrefour hittade jag lite färdig chokladmousse som jag ska gotta mig med ikväll. Vi ska förhoppningsvis mysa ner oss i TV-rummet och kolla på någon film.
Idag, sista dagen innan lovet, hade de lite haloween tema på skolan och matpersonalen, som serverar maten, hade roligt nog klätt ut sig till häxor. Vi fick också även glass till efterrätt, riktigt gott!
Ha det gött så länge!

Bonjour!

Kollar ut genom fönstret och det regnar lite smått, ruskigt höstväder är det idag. Tittar igenom de fåtal bilder jag har tagit här i Belgien och hittar lite då jag och Ellen tog en cykeltur till en slottspark, eller vad man ska kalla det. La hulp hette det i alla fall. Det var en varm sommardag att cykla i men roligt och härligt.Vi hade köpt med oss lite picknick och satte oss och åt och pratade på den enormagräsmattan nedanför slottet.

Här kommer lite bilder som jag tog den dagen. Inte många men Ellen har fler bilder som hon lagt ut på sin blogg för ett tag sen då http://mademoisellevanille.blogg.se/ , kolla även in Jennifers blogg om livet här http://jenniferibryssel.blogg.se/




 
Träden i Belgien är extremt höga!


Ellen och den välskötta trädgården vid La Hulpe-slottet.


Dags för skolböckerna, har matteprov imorgon och engelska essay på fredag.
Det är bara att köra igång!


Intresseklubben antecknar ;)

Söndag: Pluggdag. Men det blev även en fika med Jennifer och 2 av trillingarna Erika och Max (martin var tyvärr sjuk). Vi gick lite i Waterloo och letade efter ett fik. Men eftersom det var söndag så är det mesta sängt eller stänger tidigt, så det slutade med att vi gick till Quick och köpte lite fika. Jag köpte mjukglass och varm choklad. Vi satt ute i höst solen och snackade, väldigt mysigt!

Måndags: Vanlig skoldag, och mest plugg efter skolan. Kollade på pengarna på bordet också.

Idag, tisdag: skön kort dag, plugg och sen blir det zumba!


9 veckor och 4 dagar

Wiiiee!
Det är helt galet att jag har varit här i hela 9 veckor och 4 dagar redan! Tiden har gått himla fort och det här kommer vara den längsta perioden som jag är hemifrån mellan loven och det har inte varit några problem. Självklart har man haft hemlängtan i mellan åt, men det är ju inget konstigt. Men man har ju kontakt med sin familj genom skype, så det har inte kännts som att man är så långt borta från varandra ändå.

På söndag åker jag hem till Sverige över lovet och det ska bli väldigt skönt att komma hem faktiskt. Att få äta enkel hemalagad mat kommer vara som en dröm och jag har gjort en lite meny över vad jag vill äta hemma, mat som jag har saknat. T.ex. riktiga köttbullar, skagenröra, stuvade makaroner och annat gott. Det är inget fel på maten här egentligen, den är väldigt god, men eftersom vi får skolmat dygnet runt och det är samma kryddor, ska det bli gott att äta hemalagad mat.

Det jag längtar mest till är att träffa min familj och mina vänner där hemma! Det ska bli extra kul också för Ebba, min närmsta vän, fyller år! :D Sen har jag också bokat upp en dag då jag och Jessika, min andra närmsta vän, ska ut på en ridtur på hennes hästar. Mysigt. Blir nästan lite stressad över allt jag vill hinna med och göra samtidigt som man vill slappna av lite. MEn det är bara att köra på!

Det är jättekul och mysigt att bo på ett slott så här där man har sina vänner omkring sig hela tiden och jag tror att jag kommer att sakna det när jag kommer hem, att jag längtar tillbaka hit, men det är en ny grej så det ska bli skönt att komma hem och ha sina gamla vanor och rutiner. Inga mattider att passa hela tiden. Man behöver en lite break, tror jag för att sen tycka att det ska vara spännande och kul att komma tillbaka!

Åh, längtar verkligen nu till att sitta på flyget och veta att man kommer tillbaka där allt nästan är som vanligt! Se familjen och vännerna :). Men kommer att sakna all här på slottet också och det bli säkert lika spännande att åka tillbaka och höra vad alla har gjort.

kramar

Linda

P.S. Skönt att komma från plugget också, det ha rvarit rätt mycket nu det senast, det är därför jag inte hunnit uppdatera så mycket som jag velat.

Läskigt mysigt, hahaha

Tänkte lägga ut bilder från dagen som har spenderats på Ikea med Jennifer. Handlade det som mest kunde piffa till rummet lite. Bland annat filt, överkast, tavla, tyg med mönster som jag tänkt få upp på väggen och lite annat.



Jag var lite fascinerad av de stora glasbyggnaderna som fanns när vi kom ut från tågstationen.




Vi åt såklart köttbullar med lingonsylt, gräddsås och potatismos det första vi gjorde. Det smakade himmelst! haha


Här satt vi trötta i solen och väntade på tåget när vi skulle hem. Det syns ju att man varit på Ikea kan man säga.


Det ljusa överkastet köpte jag och även den vita filten som man kan skymta på sängen.
Min plan är att till vänster där det ligger en kudde ska sen bli en myshörna. Jag ska fylla på med lite kuddar efter lovet troligtvis. Även på den väggen ska jag sätta upp det tyget jag köpt. Men återkommer med lite bilder på den idén när det är klart!


Hittade en tavla/fotobild som sen ska upp på väggen.

 
De icke-färgade lycktorna köpte jag med, de var i ett fyrpack så har alltså 4 st. Bra grejer som gör mycket nytta!


Mitt rum från sängensperspektiv.

Nu blir det kanske att kolla på lite skräckfilm med goda vänner.

Ha det!

(Nu är det också bara en vecka kvar tills jag kommer hem till Sverige igen. Ska bli så kul!! Sjukt att man redan har varit här i över 2 månader!)



TaggaTagga!

Hejhej!

Kom nu hem efter en lyckad kväll i Waterloo, jag hade väldigt roligt och det är så kul att umgås med människor på det sättet man kan göra här. Väldigt kul tycker jag att det är!

Åh, jag är riktigt taggat för imorgon/idag med! Jag ska berätta för er att jag ska till Ikea som finns i Bryssel och shoppa lite smått och gott till mitt rum. Äntligen säger jag bara! Ska bli så kul och jag ska äta köttbullar och mos med lingonsylt och grädd sås. Det kommer smaka helt underbart, gott med lite svensk husmankost.

 


Nu är det dags för mig att gå till sängs så att jag orkar upp i morgon (ska nämligen upp vid kvart i nio, hehe).

Godnatt och sov gott!

love Linda

Party!

Utgång i trevliga Waterloo till mysiga Touch Down och träffa härligt folk!
Puss

Belgiska våfflor

God kväll, godkväll!

Jag har nu ikväll varit på Zumba. Jätteroligt är det men jag har tröttnat lite på musiken och koreografin* hoppas att vi kommer att ändra den snart, men annars är det kul att dansa ändå! Jag har också blivit klar med en psykologiuppgift som ska in i morgon, väldigt skönt att bli av med den måste jag säga. Intervjun idag som jag hade idag också gick väldigt bra, jag är riktigt nöjd med den! Det var kul att höra hur ridsporten fungerar här i Belgien, visserligen kommer jag att få hitta lite mer fakta men det var en bra början!

Nu när jag sitter här och tar det lugnt skulle det inte sitta helt fel med en nygräddad, varm belgisk våffla. Mm, de är nästan det godaste jag har ätit. Det rekomenderar jag att man någon gång i livet måste smaka. Mums!


Här har jag köpt en våffla med banan, jordgubbar, grädde och choklad sås. Måste säga att det blev lite mycket med all grädde och att jag föredrar en naturell våffla! Men den ser så himla god ut.



Mums säger jag bara!


Älskar mina tisdagar

Den mysiga hösten har kommit kommit till Belgien nu. Jag har haft svenska precis och har 40 minuter kvar tills Tutor börjar. För er som undrar vad Tutor  är så ska jag berätta att det är ungefär som mentorstid och klass timme. Vi har det en gång i veckan då samlas hela gym 2 på 54 personer, blandat med norskar, svenskar, finskar och danskar, och får lite information av lärarna.

Som sagt har höstvädret kommit och just nu är det regn och rusk. Hösten är väldig mysig, man blir så lugnt på något sätt det är skänt att ha på sig höstmysiga kläder. Det är också skönt att jag har bara 30 m att gå från boardingen till skolan såna här dagar, för oftast hinner man inte bli så jätteblöt. Ska man prata belgiskt väder så är det väldigt växlande. Ena stunden kan det regan som bara den och fem minuter senare kan det vara soligt. Sjukt svårt att veta vad man ska ha på sig såna dagar, hehe. 
Det sköna med att bo så nära skolan är att om man har håltimme så är det bara att springa upp till sitt rum, som jag har gjort nu, och sitta och chilla lite. Kanske ta sig en powernap. Det blir oftast att man går och lägger sig lite sent på kvällarna...

Men men, dagarna blir bra även om man är lite trött. Tisdagar för mig är den skönaste dagen, slutar efter lunch! Längtar tills ikväll också, för jag går på Zumba då, jättekul!

Jag skriver mitt projektarbete nu i tvåan, för attt frigöra tid i trean. Jag ska skriva och jämföra ridsporten i Beligien med ridsporten i Sverige. För att få info om hur ridsporten är här så ska jag intersvjua en svensk som har en ridskola här i Waterloo. Jag hoppas att det går bra men jag är rätt nervös ändå...

Nu måste jag kila iväg,
men ha det gött så länge!


(Slänger upp lite bilder senare idag)

Quick overview

Tänkte göra en liten snabb överblick över vad jag egentligen gjort de här veckorna jag varit här, så att ni hänger med i svängarna.

Utsikten från mitt fönster. (Jag bor på andra våningen på slottet)
Första dagen när jag kom hit med mina föräldrar var en väldigt spännnande dag. Ni kan säkert förstå varför. Massa nya människor, få reda på vilket rum jag skulle bo i och mycket annat. Jag bor nu i ett enkelrum, var väldigt omysigt från början, men nu när man har installerat sig är det mysi
gare. Jag måste ändå åka och köpar några kuddar någon dag till min mys hörna.

(jag bjuder på lite bilder när jag städat i ording på rummet.)
Första kvällen jag skulle bo här, var det utgång i Waterloo, jag och Clara, som var den andra tjejen som blev uttagen från min skola, gick in till Touch Down. En väldigt trevlig pub där vi pratade med massa människor som skulle börja på skolan och vi träffade även mycket folk som redan går på skolan. Det var en rolig första kväll. Det är ju 16 års gräns och det är man ju inte van vid.

Sen under veckorna som har gått har jag hunnit med både det ena och det andra. Jag har varit i Bryssel, gått ut i Waterloo, sett lejonkullen, gått på marknad i Waterloo, vart i Brygge och cyklat till en jättefinpark som heter La Hulp. Jag har lärt känna många go och glada människor också!
Förra helgen var jag första gången jag var på nattklubb och dansade och måste säga att det var väldigt kul! Dock kunde musiken varit bättre men annars var det nice.

Denna helgen som varit nu har jag mest tagit det lugnt. I går, lördag, var jag och Jennifer och såg på bio. Vi såg på Abduction, värd film att se enligt mig. Sedan tog vi oss till Touchdown och chillade lite innan vi cyklade hem.
Det har ju varit trevligt väder i helgen med sol och lite höst kyla. Idag gick jag och några till ut på en härlig promenad! Underbart! Ikväll kommer The Wedding Crashers som jag troligtvis ska se på, ser jag fram emot.
Hoppas att jag kommit ikapp nu med det som har hänt, kan ju inte gå in på detalj för då hade det blivit så himla mycket att skriva. I framtiden ska jag inte försöka skriva långa texter ut jag hoppas på att få lägga ut många bilder istället. Roligare att se på än att läsa! Jag ska också försöka fixa så att det blir en snyggare design, men hinner nog inte med det idag får bli en annan dag.
Go kväll på er!
kram Linda

My year in Brussels

Hej!
Jag är helt ny med det här att blogga, men tänkte att det kan vara värt att testa på.
Jag tänkte i den här bloggen att berätta om mitt liv i Belgien. Jag håller på att läsa mitt andra år på the Scandinavien school of Brussels och har nu gått här sen den 19 augusti. Skolan ligger inte direkt i Bryssel, utan den ligger strax utanför i den historiska staden Waterloo. Jag bor på ett internat som är ett gammalt slott, som ligger på skolområdet. Jätteskönt att ha så nära till skolan måste jag säga. Det första intrycket jag fick av internatet var att det såg ut som Hogwarts i Harry Potter. Det kändes så overkligt när jag kom hit första gången att jag skulle bo här, i ett slott.
Men jag har bott här ett tag nu och har upplevt en massa saker. Eftersom jag började blogga så här långt in på, på första terminen så orkar jag inte dra igenom allt det som jag redan har gjort. Utan nu får ni följa min resa från idag då jag startar bloggen.
Det här var då första inlägget. Jag kommer att lägga upp bilder på hur det ser ut här omkring. Måste bara tillgägga att när jag kom hit första gången så var jag fascinerad av allting! Allt var så grönt och husen var så gulliga. Ja, det är lite svårt att beskriva sitt första intryck när det gått så lång tid, men jag hoppas att man kan se på bilderna hur fint det är.
Min Cykel! Var bara tvungen att lägga upp en bild på den vackra synen. Riktigt bra rull på den måste jag bara tillägga.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0