Julafton

Hoppas att ni haft en riktig bra jul, även om det inte var någon snö precis, för det hade jag! Åt massa julmat igår så nu är jag mätt för en vecka framöver. Förstår inte hur man får plats med all mat i magen. Men det är ädå gott.

Snäll hade jag tydligen också varit för när tomten kom fick jag ett flertal julklappar. Jag fick kläder, foton, smycken, pengar till Paris, inträdeskort på Liseberg, hudvårdsgrejer och lite andra grejer. Jag vill tacka mina släktingar, familj och vänner för de väldigt fina julklapparna jag fått.

Vi firade julen hos mormor och morfar, om jag inte sagt det. Det var jättemysigt och roligt. Förutom att vi åt, fick julklappar och kollade på Kalle Ankas Jul, spelade vi också julklappsleken och dansade till Elvis. Alla var i fullgång och vi skrattade väldigt mycket.

Nu sitter jag med familjen och min kusin och morbror och kollar på Fången från Azkaban, så nu är det dags att avsluta!

Hoppas att ni alla hade en bra jul och får ett fortsatt bra nyår osv.

Kramar

Juuuuuuulloooooov

Jag vet att jag inte bloggat på några dagar, men jag har helt enkelt bara inte hunnit. Packade och tvättade kläder de dagarna innan jag åkte hem. Igår åkte jag hem så nu är jag i Sverige!

Träffade mina vänner igår Jessika och Ebba, så skönt att prata med er igen. Tack för igår kväll också på Mingel!

Ja, det är skönt att vara tillbaka. Jättekul att träffa mamma och pappa och min morbror mrf fru och barn. Min syster kommer idag! Det är ockå skönt att äta frukost när man vill och att äta andra pålägg som man inte ätit på jättelänge. Man blir rätt trött på frukosten på boardingen för man äter samma sortes pålägg varje dag och man har glömt hur gott pålägg kan vara. Så har ätit en god frukost med god ost och nån korv. Mums.

Liter snö låg på backen också här i Sverige och slask som de haft hade frusit så vägarna var skithala. Här är det lite mer julstämning då det faktiskt är rätt kallt och lite snö då. Men jag kan fortfarande inte riktigt förstå att det är julafton på lördag!

Idag ska jag till polisstationen och ta foto till ett nytt pass och sen blir det Göteborg och handla julklappar.

Glad för att vara hemma igen!

Men slänger in en skön låt som ger mig roliga minnen från Belgien.
 


Puss och kram
 

Jason Derulo, 10 mars 2012

Jag är så glad över tre saker. Den första är att det är exakt en vecka kvar till julafton och ännu mindre kvar tills jag åker hem. Det andra är att vi ikväll, jag och Jenni, ska sova hos trillingar och gå ut på Le You. Det tredje som jag är allra gladast över är julklappen jag fick av Jennifer. Hon hade pysslat ihop en bok med massa bilder från det här halv året och skrivit roliga texter och i slutet av boken visade det sig att hon hade köpt biljetter till en konsert med Jason Derulo! Jag kände inte igen honom först när jag såg namnet men musiken har jag hört och han är väldigt bra.

Tack Jennifer, du är bäst! Jag blev jätteglad över boken, jag kan sitta med den nu och le för mig själv när jag ser bilderna och läser texterna. Den kommer att betyda så mycket för mig, så mycket som du betyder för mig, och den kommer att vara ett minne här ifrån. Jag blev så himla glad, hoppas att du förstog det! Vi kommer ha så kul i vår den 10 mars, då ska vi verkligen släppa loss, dansa och sjunga och skrika och jag vet inte vad! Puss på dig hoppas att du läser det här<3






Jag får inte glömma att säga att det har snöat också i Belgien! :D::D Happy!

Nu är det brunch!

Puss och Kram!


I'm the DJ

Sitter väldigt aktivt och ser på när Lovis och Jennifer ambitöst sitter och slår in julklappar. Känner att jag också skulle vilja göra det om jag hade några julklappar att slå in än. Jag får vara DJ ikväll istället. Eller kväll är det ju inte än kl är bara kvart över fem, men den känns som att den är sju eller något för att det är så mörkt ute nu.

Just nu sitter vi och lyssnar på Tracy Chapman och försöker att komma på ett julklapps rim för en filt, det är alltid lika svårt att få det att rimma och inte avslöja för mycket.
Sen så får vi lite besök av SSB-vänner som ska komma hit och vi ska ha lite fredagsmys med film och lite annat smått och gott.

Gillar den här låten, den har en väldigt betydelsefull text och det är en mening med hela låten.


Lussat på NATO

Hej allihopa!

 Hoppas att allt är bra med er! Det har varit en intensiv början på veckan med lucia framträdanden och studier. I tisdags hade vi 4 uppträdanden på samma dag, då var man slut kan man säga. I onsdag hade jag två prov, Psykologi och matteprov. Det gick väl sådär på psykologiprovet men det gick bättre på matten.

Bara efter det var man trött, men det hindrar en inte från att åka till Nato och lussa lite. Vi har skojat om att det är ett bra sätt att sticka ut bland alla CV:n genom att säga att man lussat på NATO, den ni! Haha! Det var vårat sista uppträdande och en av de bästa. Vi fick som belöning lite julmat och varsin kartong Paradise eller Aladdinask. Det var väldigt snällt av dem!

Som sagt var det väldigt intensivt och jag åkte på nån skit och mådde inte så bra dagen efter så fick ligga till sängs igår och även idag. Fast idag känner jag mig bättre, det är skönt! Fast aladdin asken har man på något sätt nästan lyckats smaska i sig hela på dessa dagarna, hehe.

Nu är det helg och snart bara en vecka och en dag kvar till självaste Julafton! Ännu mindre dagar är det kvar tills jag också kommer hem till Sverige! Det ska bli väldigt skönt och kul att träffa alla er som jag har saknat så! Så mysigt att fira jul med släkten och nyår med mina vänner. Åhh så kul!
 
Det är också svårt att tänka sig att nu har jag varit här i Belgien i ett halvår redan. Det här är sista helgen för år 2011, det är helt sjukt! Den ska jag ta till vara på och ha riktigt kul. Tiden har verkligen gått fort, alldeles för fort! Jag vill ju inte att det här ska ta slut än för det är nu det börjar bli som roligast, men jag ska verkligen ta till vara på varenda dag som kommer och göra så mycket som jag kan!

Bilder tagna av gosigaste vännen Jennifer!

När vi lussade på NATO

Innan lucian...


...och efter!


 Julbord! :P

Tack lucia kören, ni har verkligen varit ett härligt gäng och ni är jättefina människor!
Tack Henrik som har hållt i kören och alla event!

Puss och kram, ses snart Sverige!


Vi lever livet

Kom precis hem efter att ha lussat någonstans i Waterloo hos en organisation. Det var ett väldigt bra framträdande och en väldigt fin lokal, dock kanske inte den bästa för sång men jag tycker att det var bra ändå. Nu ska vi snart spela monopol, får se hur det går har aldrig riktigt haft så god hand med det där spelet, men det ska bli kul i alla fall!

Igår kväll var vi några stycken och hade julbak hos trillingarna, det var det mysigaste på länge. Vi gjorde chokladbollar, chokladkaka, american cookies, knäck och pannkakor. Gu så gott, men så mätta vi blev. Vi kollade även på Diselråttor och sjömansmöss, en av de bästa julkalendrar som har gått på TV.

Senare på kvällen bestämde vi oss för att dra till Touch Down, var ett tag sedan man var där och det var roligt. Fast mindre kul var det när Michelle stukade foten och då åkte vi hem, fast det var rätt så skönt det  ändå, hehe ^^.

Ska försöka locka till mig lite bilder från Jennifer från gårdagens julbak och från kvällens lussefirande och lägga upp så snart på bloggen.

Vi ses och hörs!

Puss och kram


Tillfälligt

Designen är bara tillfällig.

Svenska ambassaden i Bryssel


Onsdag och vi ska i kväll ha vårat första uppträdande med luciakören. Det är bara en halvtimme kvar tills vi ska åka härifrån, tagga tagga! Ska dels bli jättekul att uppträda och jag hoppas att det går bra, men det ska även bli kul att få åka till svenska ambassaden för dit lär man förmodligen inte ta sig i vanliga fall.

Nu ska jag öva lite på texterna och packa med lite småsaker.

Berättar ikväll eller imorgon hur det var!

Puss och kram, hörs!

Love Linda


Saint Nicolais

Kom hem från zumban för en stund sedan. Har ätit middag och dushat också nu. Ikväll ska jag se finalen i Värsta pojkvänsakademin, spännande!

Min dag idag:

  • Första lektionen svenska.
  • Rast 55 min, såg på Glee.
  • Tutor time, firade Saint Nicholas dag med att sjunga en liten sång på franska som vi hade fått öva på, på franskalektionen. Vi fick då även också ett liten påse med en stor pepparkaka choklad och en clementin i. http://www.youtube.com/watch?v=d9fFAQJAqnQ
  • Lunch, vårrullar och ris med en sweetchili sås med annanas i, också gott.
  • Upp på rummet la mig och kolla på Glee, sov en stund.
  • Mellis klockan kvart över tre.
  • Häng med Jennifer.
  • Sedan zumba.
  • Middag.

Vi flaggade finska nationaldagen också idag btw.

Nu blir det som dagt pojkvänsakademin kl nio. Ska ta och leta upp Jennifer och Alex tror jag, ser var de har för sig.

Ha det!

Kram Linda


En bal på slottet och mysig kväll

Tänkte ta och berätta om den i stora drag och även mot slutet var jag har gjort nu ikväll.

Julbalen skulle börja vid 19:00, vi började göra oss i ordning halv fem tror jag. Jag sprang i panik och strök min klänning som hade blivit lite skrynklig på resan hit. Sedan började jag smkinka mig och efter det fixade jag håret. Lockade även Jennifers hår så det var lite bråttom, men vi hann.

Sen var det bara att gå ner för slottstrappan ner till entrén där det hade kommit massa folk som stog och minglade. Där började balen på slottet. Man kände sig som en prinsessa, haha. När vi kom neför trappan stog det en fotograf och tog kort på alla. Sen minglade vi runt lite. Medan vi gjorde det börjades det spelas piano, då julbalskommitéen hade hyrt in en pianist. Det var stämning och det bjöds på välkomms champange coh salta pinnar.

Efter det när klockan närmade sig 20:00 fick vi gå in i Mozarthallen (en stor sal i slottet) och sätta oss vid olika bord. De hade satt ut placeringar och jag fick sitta vid ett bord med fina människor. Vi fick tre rätters. Förätten och efterrätten var godast. Mozzarella och tomatsallad till förätt och chokladmousse till efterrätt. Under middagen fick vi reda på vilka det var som hade vunnit nomineringarna och vi såg även på en film som några hade klippt ihop. Hel go kväll!

Hela kvällen avslutades med en efterfest på The night club Le You där SSB hade reserverat övervåningen så vi var V.I.P guests. Det var as nice musik och vi dansade hela natten. Jättekul kommer inte glömma den kvällen, den var så speciell.

Nu ikväll har jag pluggat lite och Jennifer och Alex hade varit på Carrefour innan och köpt med sig lite fika som de var så snälla och bjöd på! Riktiga goingar! Vi sitter nu på mitt rum och chillar, men dags att sova snart!

Ser nu framemot en soft tisdag också! 

Puss och godnatt!


"Carpe diem"

Fredagar är alltid så härliga! Det är bara att slappna av och känna att nu är det helg och man kan ta det lugnt. Det är ju strora dagen imorgon också, julbalen och julbalsefterfesten! Har testat frisyr nu ikväll och det blir lockar troligtvis, om jag inte ändrar mig i sista sekund imorgon. Veckan har gått så fort, kan inte förstå att det redan är helg och slutet på fredag och snart blir det lördag då balen kommer att äga rum kl 19.00. Får lite flash-back från i våras när jag fick reda på att jag skulle få åka till Bryssel. Det känns som att det är lite av en dröm att det ska vara bal imorgon, det går inte riktigt att föreställa sig hur det kommer att vara, vilket gör det ännu mer spännande. 

Det var lucia kör idag som vanligt på eftermiddagen, sen gick jag till Waterloo "city" med sällskap av Erika halva vägen dit. I stan så köpte jag nya nylon strumpor och fondation. Mötte massa folk som man kände kändes det som, först träffade jag Martin, sen mötte jag Max och hans mamma och på sminkbutiken träffade jag Nikita, Hanne-Malen och Ella-Katrin. Även Clara och Ellen som jag sedan tog sällskap med hem. Vi tog svängen förbi Carrefour (mataffären) och köpte lite gott för kvällen. 

När vi kom tillbaka var det pizza till middag. Väldigt gott. Riktig fredagsmat, som man egentligen skulle sitta och äta framför TV:n för att få en riktig fredagskväll känsla. Den var verkligen god måste jag säga igen, riktig pizzabotten och god pepperonikorv på, kryddigt och gött. 

Sitter just nu med en annsiktsmask som jag snart måste tvätta bort innan mitt ansikte försvinner. Hoppas att eran fredagskväll har varit lika skön som min har varit!

Puss och kram!

Linda


Var som att gå rakt in in en stolpe...

Godmorgon!
Gick upp klockan sju idag. Brukar vanligt vis vakna runt kvart över eftersom vi har så nära till skolan och man får massor extra tid på morgonen men det blir dock att man sover lite längre istället. Men idag är ju en speciell dag. Det är ju första december. Min plan som jag skrev i ett tidigare inlägg att jag skulle pallra mig upp och se årets julkalender, Tjuvarnas jul.
Jag tog mig upp, det var kämpigt men det gick. Tog på mig kläder och gjorde mig i ordning lite grann. Sen gick jag ut i den mörka korridoren där det bara var ljusslingor tända, eftersom några stycken har täckt för censorerna för att ha mysbelysning, vilket är jättebra. Jag gick ner för trappan, gick mot dörren till Tv-rummet. Tog i handaget pressade ner det, tryckte lätt mot dörren. Bam, inget hände, den var låst! Det var som att gå rakt in i en stolpe... Jag som hade taggat för det här och tyckt att det skulle vara så mysigt, men det där jäkla dörren var låst. Förstår inte varför house-parents ska låsa den dörren under natten.
Fast dagen blir ju inte försörd för det så klart. Jag fick mer tid efterfrukosten att ta det lugnt och hinna göra ett blogginlägg, men nu börjar jag få lite brådis. Har historia nu om 8 minuter. Ska nog börja dra mig nu.
Hoppas att ni hade en bra morgon allesammans.
Vi hörs!

RSS 2.0